FMD

Flax Oil

Rijk aan plantaardige omega-3 vetzuren van biologische afkomst

• Draagt bij tot het behoud van een normale cholesterolspiegel1

In de afgelopen jaren is de keuzemogelijkheid wat betreft oliën, margarines en boterproducten voor de consument enorm gegroeid. Een gemiddelde supermarkt heeft naast de gewone slaolie en olijfolie ook andere functionele plantaardige oliën in de rekken staan. Deze plantaardige oliën zijn weliswaar rijk aan onverzadigde vetzuren, maar ze worden in allerlei verschillende hoeveelheden en verhoudingen gemaakt. Welke verhoudingen zijn nu nodig? Zijn de oliën onder de juiste omstandigheden geperst? Welke verpakking wordt gebruikt? Wordt de olie koel bewaard?

Ten opzichte van linolzuur heeft het lichaam tot vier maal meer linoleenzuur nodig. Linoleenzuur is één van de twee essentiële vetzuren die niet door het lichaam kunnen worden aangemaakt en dus uitsluitend uit de voeding moet worden ingenomen.

Ons westerse dieet bevat van nature voldoende of soms zelfs te veel linolzuur, terwijl linoleenzuur vrij beperkt aanwezig is in de voeding. Extra inname van linoleenzuur (omega-3) draagt bij tot het behoud van een normale cholesterolspiegel.

Waarom FMD Flax Oil?

Flax Oil of vlas(lijn)zaadolie is een heel belangrijke plantaardige bron van linoleenzuur. Hierdoor kan Flax Oil bijdragen om een goede linoleenzuur/linolzuur verhouding (1:4) in het lichaam te verwerven. Bovendien wordt deze biologische vlas(lijn)- zaadolie mechanisch geperst onder optimale omstandigheden zoals een lage temperatuur, licht- en zuurstofvrij. Kortom, deze olie is een bijzondere, hoogwaardige bron van biologische lijnzaadolie die kan helpen om een gezonde cholesterolspiegel te behouden.

Aanbevolen dosis:
Tweemaal daags 1 soeplepel (15 ml) bij de maaltijd innemen. Flax oil niet verwarmen. ALTIJD IN DE KOELKAST BEWAREN voor optimale versheid. Eénmaal geopend binnen de 8 weken gebruiken.

Inhoud:
Flax Oil is verkrijgbaar in donkerbruine glazen flessen (500 ml) waarop de persen houdbaarheidsdatum vermeld staan. De olie moet steeds koel bewaard worden.

Samenstelling:
____________________________________________________________________
Ingrediënten: Canadese lijn(vlas)zaadolie van gegarandeerd biologische teelt. QAI (US-ORG-050)
 
VOEDINGSWAARDE PER 100 ML PER 30ML (2 SOEPL.)
Energie 3470 kJ (830 kcal) 1041 kJ (249 kcal)
Vetten 92 g 27,6 g
Vetten waarvan verzadigde 8,0 g 2,4 g
Koolhydraten 0 g 0 g
Waarvan Suikers 0 g 0 g
Eiwitten 5,0 g 1,5 g
Zout 0 g 0 g
Meervoudig onverzadigde vetzuren 61 g 18,3 g
Alfa-Linoleenzuur (ALA) 49 g 14,7 g
Omega-3-vetzuren 49 g 14,7 g
Linolzuur 12 g 3,6 g
Omega-6-vetzuren 12 g 3,6 g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 20 g 6 g
________________________________________________________________________________________________
[1] EFSA ID 489, 2899
 
 

Producten Ojibwa De Roeck

Ojibwa De Roeck
Ojibwa/De Roeck is ontstaan uit het ideaal om op een natuurlijke wijze de gezondheid te behouden en onderscheidt zich van andere firma’s door het aanbieden van zorgvuldig geselecteerde natuurlijke producten, bereid volgens unieke hoogwaardige productiemethodes.

Onze expertise
Zo is Ojibwa/De Roeck vooral gekend als expert in functionele natuurproducten omdat we jarenlange ervaring hebben op het gebied van essentiële vetzuren, probiotica en liquide orthomoleculaire voedingssupplementen.

Geen compromis voor gezondheid
Geen compromissen voor de gezondheid, daar houden we van! Wij bieden u graag de meest exclusieve producten van natuurlijk vitale nutriënten aan. Daarom gebruiken we alleen de allerbeste grondstoffen van over heel de wereld. Innovatieve topkwaliteit met de grootste zuiverheid voor doeltreffende voedingssupplementen met de hoogste bio beschikbaarheid voor het lichaam.

Vanzelfsprekend milieubewust
We besteden milieubewust veel aandacht aan onze ingrediënten, productieprocessen en verpakking, waarbij we inspelen op de nieuwste ontwikkelingen in de voedingswetenschappen. Door deze uitzonderlijke aandacht besteed aan de productieprocessen en bewaar- omstandigheden garandeert Ojibwa/De Roeck dat alle aangeboden natuurlijke producten van een uitmuntende kwaliteit zijn.
 
 
 
 
 
 
 


Wenst u onze producten aan te bieden aan uw klanten?
Neem dan gerust even contact met ons op.
Wij helpen je graag verder!
Contact Info

Bootdijkstraat 68, 9220 Moerzeke

Tel. : +32 52 48 43 00
Fax : +32 52 47 22 32

Email: info@ojibwa.be
Web: www.ojibwa.be

 
Nieuwsbrief
Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief

E-mail :